Een weekje van de wereld ;-) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Verbeek - WaarBenJij.nu Een weekje van de wereld ;-) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Verbeek - WaarBenJij.nu

Een weekje van de wereld ;-)

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

02 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Yo bakra's...

Nog even een kort berichtje voordat ik een week min of meer van de wereldbol ben verdwenen... Over een uurtje vlieg ik met Blue Wing naar Djumu, een dorp in de rimboe van Suriname, om daar de komende week te werken op een post van de medische zending... M'n doktersjas is ingepakt en ik heb blikvoer voor de hele week ingeslagen, dus ik kan vertrekken!

Nog even een kort verslagje van de afgelopen week...
Maandagavond ben ik met Annelies (m'n Belgische huisgenoot) voor het eerst naar salsales geweest en et was echt kei gezellig! Heb al een aantal nieuwe moves geleerd, dus als ik terug ben, kan ik mooi mijn nieuwe techniek showen ;). Daarna uit eten geweest met Bart-Libbe en Jordi bij het pannenkoekenhuis, was ook leuk... Lekker een pannenkoek 'chicken extra' gegeten, echt een rare combinatie, maar et was GOED!

Dinsdag heb ik eigenlijk niej echt veel gedaan... beetje relaxdagje gehad :), ook fijn! En woensdag ben ik naar de stad een heerlijke hangmat gaan kopen, aangezien ik daar de komende week in moet creperen ;)... Verder nog beetje rondgekeken in de stad en ruzie gehad met een of andere rastaman omdat ik een foto wilde maken, echt zo schraal! In het binnenland mag je geen foto's maken omdat mensen dan denken dat je hun geest wegflitst, maar hier!! Niemand gelooft meer in die onzin, dus het is echt weer een Surinaamse geldkwestie :)

Gisteravond ben ik nog met Bart-Libbe en zijn huisgenoten naar het Salsuri-festival geweest, een salsafeest dat deze week in de stad plaatsvind... Was echt kei gezellig, maar rond half 2 zijn we toch maar naar huis gegaan, aangezien iedereen weer vroeg op moest vandaag...

En nu ben ik nog effe aant wachten totdat de taxi komt om me naar het vliegveld te brengen... Heb er echt vet veel zin in, maar ik vind het ook echt ontzettend spannend... ben heel benieuwd hoe dat het zal zijn :)!
Als ik de jungletocht heb overleefd, dan zet ik volgende week weer een berichtje op de site!

Heel veel liefs en een dikke kus XX!
Inge

ps. Bart, natuurlijk mis ik jou hardstikke, wel leuk dat je ook effe een berichtje erop hebt gezet...
En natuurlijk vind ik dat van de rest ook allemaal ;)!

• 02 November 2007 - 15:03

Sanne:

Have fun in de rimboeeee!!! :D

xxx

• 03 November 2007 - 23:11

Dani:

Hey Inge! Echt super om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Pas goed op jezelf en geniet ervan! En nog bedankt voor het 'postbode spelen'! ;)
    x

• 04 November 2007 - 15:37

Fred:

Kijk uit en pas goed op je zele Fred

• 05 November 2007 - 09:46

Judith:

Hi Inge!
    Ben erg benieuwd hoe het in de bushbush was;)
    Je 'klinkt'alsof je al helemaal gewend bent daar.. super!
    X

• 05 November 2007 - 12:44

Maud:

Hey Inge! Klinkt allemaal goed! Ik ben jaloers!! Ik ben ook zeer benieuwd hoe je t gaat overleven daar, ben zeer benieuwd naar de verhalen!
    Veel plezier! kus!

• 06 November 2007 - 11:31

Inge:

wow! jij kan straks echt groeten uit de rimboe doen! klinkt vet hoor! die salsamoves moet ik eerst maar es zien en dan geloven ;-) maar dat komt vast wel goed..
    geniet van de Bushbush daar!

xx

• 07 November 2007 - 21:39

Ralph:

Naja maar weer even een berichtje. Het is hier nog steeds heel leuk in Nederland :P:P Hoe heb je het daar? Al veel kunnen leren van de bevolking. Ik hoor wel weer van je.

kusjes

Inge

De komende 2 maanden ga ik stage lopen in Suriname... Na een weekje vakantie ga ik richting het binnenland, om precies te zijn richting Djumu, waar ik een weekje in een klein veldhospitaal van de Medische Zending Suriname ga werken... Als ik weer terugkeer uit de rimboe, begint mijn coschap oogheelkunde in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Gedurende 5 weken zal ik stage lopen op de poli en afdeling... Ik ben echt zeer benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen, maar ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in!