Alweer over de helft... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Verbeek - WaarBenJij.nu Alweer over de helft... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Verbeek - WaarBenJij.nu

Alweer over de helft...

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

26 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Ha mensen!

Alweer over de helft van mijn tijd hier in het mooie Suriname... Het gaat echt zo ontzettend snel de laatste weken :(!
Afgelopen week weer een hoop beleefd, dus hier komt weer 'n verhaaltje ;).

Vrijdagavond zijn we dus zoals gepland echt op stap geweest tot in de heeele late uurtjes (of vroege? ;))... Et was echt super gezellig! Eerst lekker salsadansen, daarna weer met z'n allen uit eten, een paar heerlijke mojito's gedronken (a 2 euro per stuk?!? :)) en vervolgens tot in de vroege morgen gedanst in de Zsa Zsa Zsu... Prima dus!
Zaterdag volgde natuurlijk de brakke uitslaapdag :)... Lekker beetje gerelaxed in m'n hangmatje en 's avonds nog een beetje gewinkeld met Annelies en Julie, niet echt een hele boeiende dag dus, maar ach...
Zondag hadden we een tripje geboekt naar de Jodensavanne. Om 8 uur werden we opgehaald door een super luxe busje (voor de verandering ;)) en vertrokken we weer richting de stoffige bauxiet-indiaantjesweg naar het binnenland. De Jodensavanne vond ik een beetje tegenvallen... het waren zeg maar 10 grafstenen en 50 bakstenen (wat ooit een synagoge moet zijn geweest ;)) en dan had je het wel een beetje gehad... Beetje jammer dus :(... Daarna snel doorgereden naar een lekker strandje aan de rivier, waar we de hele middag vertoefd hebben in de stralende zon :). Op de terugweg zijn we nog langs een pottenbakkerij gereden, echt suf eigenlijk... Dacht nog een leuk potje te scoren, maar van commercie hebben ze hier nog nooit gehoord... Ze bakken alleen potten in het formaat 'voor in de paleistuin' ;). Daarna kwam het hoogtepunt van de dag: Een bezoekje aan het Clarence Seedorf Voetbalstadion (nee hoor... geintje ;)... maar ik vond het wel grappig!). Daar vielen we met onze neus in de boter, aangezien er net de Para-junior league bezig was! Na een partijtje voetbal kijken, zijn we weer richting huis gereden... net te laat voor de intocht van Sinterklaas :(! Maar niet getreurd... de Goedheiligman komt de komende weken ook in Suriname gewoon in de winkelcentra een kijkje nemen met zijn zwarte vrienden, dus we zullen hem vast nog wel spotten ;).

Maandag begon ik weer op de poli... het weekend was voorbij! Er zijn nu 3 nieuwe co's op de poli: 2 Surinaamse en 1 Nederlandse... wel gezellig dus. Verder was de poli niet echt heel boeiend, veel 'gewone' dingen. Dinsdag heb ik meegekeken met de OK, echt super leerzaam... Beetje lenzen uit het oog gezogen en gewipt, echt tof! Daarna lekker vroeg naar huis, want 's middags vertrokken alle artsen naar het binnenland en kon mijn weekje vakantie beginnen ;) Dinsdagavond weer salsales en uit eten... opnieuw geslaagd!
Woensdag was echt weer een poli van de rare patienten: een man die een klap op z'n oog had gehad van een vleermuis?!?, een vrouw die door haar man op haar oog was geslagen totdat het bloed eruit kwam... mishandeling dus! en een man die z'n voorhoofd en ogen helemaal had verbrand. Lekker slim van z'n huisarts om er een mooi verbandje op te plakken... ik trok dus z'n hele verbrande huid mee met de pleister toen ik het verband eraf haalde :(! Gelukkig viel het bij alle patienten wel mee met de schade aan het oog, maar het was wel weer een innerverend dagje :)! Woensdagavond hebben we de beste ontdekking tot nu toe gedaan: Grey's anatomy seizoen 4 komt hier al op de tv :)!! Dat betekende dus 5 dames op de bank met een kopje thee en koekjes... Heerlijk!! Een mens kan zo gelukkig zijn met kleine dingen ;)!
Donderdag weer 'n 'gewone'dag gehad, weinig spectaculaire patienten, dus veel koffie gedronken en gesocialised met de verpleegkundigen. 's Avonds was het echt supergezellig: we gingen uit eten met een man die Antionette en Greetje in het vliegtuig hadden leren kennen en het mooiste van alles... zijn gastvrijheid was groot, want hij betaalde de rekening :)!! Na ons dinertje zijn we met de taxi richting de Havanna Lounge Club gereden om onze salsamoves nog eens wat te verfijnen. Onze kauwgomkauwende knipoger wilde zeer graag met mij dansen... en ach, ik ben de beroerdste niet ;) Heb me dus echt prima vermaakt en hij heeft nog een paar danstechnische tips gegeven ;) Ook weer prima dus! Toen het echt gezellig begon te worden, zijn we toch maar naar huis gegaan, want natuurlijk moest ik vrijdagochtend om 8 uur weer in m'n witte jasje op de poli aanwezig zijn :(. Ik was echt ontzettend gaar, maar heb me wel door de dag heen weten te slepen...
Na het werken weer snel naar de stad om effe te winkelen en tsja... ik blijf 'n vrouw, dus maar weer een paar slippertjes gekocht :). In de stad even snel een broodje gegeten en daarna weer door naar Broki voor de volgende dansles (et lijkt nu net een beetje of ik hier niks anders doe dan salsa, maar dat is niet zo hoor ;)). Na de dansles waren we uitgenodigd op de verjaardag van de vrouw van die man uit het vliegtuig (heb je hem ;)?) Het was echt super grappig... Wij met de taxi naar een of ander afgelegen dorp aan de overkant van de rivier... de taxichauffeur lachtte ons gewoon uit toen we aankwamen: het was echt zo'n familie-zit-feest! Met grote twijfel zijn we toch maar gegaan en we hebben echt een topavond gehad :)! Vette lol om al die mensen, vooral de opa was echt ontzettend grappig (en zat... of dement?!?) en we werden echt helemaal volgestouwd met allemaal lekkere hapjes! Na een dansje met alle gasten zijn we rond half 1 weer naar huis gegaan: de missie om bij de plaatselijke bevolking te belanden was geslaagd :).
Zaterdagochtend vertrokken we naar Saraban, een resort in het binnenland (lees: 6 houten palen met een strooien dak en haken waar je je hangmat op kunt hangen ;)). Met 9 meiden gingen we daar een weekendje relaxen... echt super leuk! Beetje gezwommen in de kreek, een echt rimboetocht gemaakt (inclusief het hakmes om de takken weg te meppen :)), gezond op het grasveld en lekker geBBQ'd. 's Nachts kei slecht geslapen van de klammige kou en alle geluiden en beesten die er rond liepen (et was nog erger dan in Djoemoe), maar het was echt kei gezellig... Echt zo'n meidenweekendje :) Morgen krijgt ons meidenweekendje nog een vervolg, want we gaan heerlijk stomen, baden, scrubben en masseren in de thermen :) Heb er nu al kei veel zin in!

M'n volgende berichtje komt er weer aan als ik weer iets beleefd heb (zal dus wel snel zijn ;)) en ik wil jullie allemaal nog effe bedanken voor alle reacties, echt leuk! De foto's staan weer op m'n hyves (althans, morgen... ;)) www.inkiepinkie86.hyves.nl (en dit is wel de goede link ;))

Liefs en een dikke X

• 26 November 2007 - 10:18

Lotte:

hoi inge
    klinkt echt allemaal erg leuk wat je daar meemaakt en lekker ook bezig met de bevolking begrijp ik. hier gaat alles gewoon z'n gangetje dus niet veel bijzonders. groetjes lotte

• 26 November 2007 - 15:25

Inge:

het ing!

gaat goed daar zo te horen, hoewel de oogaandfoeningen wel wat vreemd klinken :). heb je in het ziekenhuis nog een aantrekkelijke set ogen ontdekt :)? of hou je het bij uit liefdadigheid een beetje aandacht aan de mannen geven in de kroeg :)? zie dat je iig je op en top vrouw kan voelen daar dus dan moet je in nederland maar weer eens goed gaan pilsen me om het evenwicht weer ff te herstellen :).
    veel fun daar verder, ikzelf heb nu voorweek en start volgende week met interne in eindhoven dus daar zie ik je hopelijk tzt weer!!!

grtz inge

• 26 November 2007 - 18:27

Floor:

Ha Inge,

echt weer een super leuk verslagje! Fijn om te horen dat alles daar zo goed gaat, klinkt heel gezellig met die meisjes. De foto's zijn ook heel leuk! Ik ben ondertussen op de kinderpoli bezig, heel anders dan bij jou schat ik zo! Druk maar heel leuk. Veel plezier en succes bij alles wat je daar doet en tot je volgende verslagje!

xx Floor

• 26 November 2007 - 21:56

Jose Van Merrebach:

Hoi Inge,
    Ik heb net al je berichtjes gelezen en ik heb er van genoten! Je beschrijft de dingen op zo'n goede en leuke manier, dat ik het practisch kan ZIEN! Leuk hoor!
    Geniet maar van deze unieke tijd in Suriname en ik kijk nu al weer uit naar je volgende bericht.

Groetjes van xJose.

• 27 November 2007 - 15:02

Sanne:

Tof verhaaltje weer! :D Je maakt ons stinkend jaloers hier ;)
    Je hebt een druk schema daar zeg! Wel ontzettend gaaf wat je allemaal meemaakt. Grappig trouwens dat ze daar (ook) een zatte bompa hebben haha!
    Meid, geniet ze daar en ik ga je fotootjes eens bekijken!

kus San

• 27 November 2007 - 21:32

Mama:

Ha lieve schat,
    Alles hier z'n gangetje, begin je alleen steeds meer te missen,maar ja nog een dikke 3 weken en we kunnen weer gezellig theeen en bijkletsen.Ga dit volgende week nog maar een keer doen bij Hetty en Siem. Morgen skypen? Groetjes en tot horens, een dikke kus X

• 28 November 2007 - 10:10

Bart-Libbe:

Derma is een lamme bende!

Ik wil terug naar suriname!
    Veel plezier nog! geniet ervan!

groetjes, Libbe

• 28 November 2007 - 12:59

Inge:

hej Inkie,

dat klinkt allemaal als weer een gave week! vooral dat meidenweekendje klinkt erg geslaagd! Gaaf dat je Grey's Anatomy al kan kijken daar! (hier in belgie lekker ook al ;-)) verder klinkt het of je de sterren van de hemel kunt dansen als je terug komt en dat je iig weet hoe een goede mojito smaakt :)
    Geniet er nog van!

xxjes Inge

• 28 November 2007 - 18:50

De Ouwe:

Moppie,
    Ik zie dat je een druk programma hebt en je gedraagt als een echte Verbeek. Stappen plezier maken en niet te veel thuis zijn. (Thuis is de plek waar je het meest slaapt)
    Maak nog gerust wat uitstapjes waarschijnlijk duurt het straks weer even voor je er komt. De Alpenexpress stopt er niet.
    Kijk kijk en geniet en geniet.

• 01 December 2007 - 15:00

Fred:

Ik vind het heel erg fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. Maar toch missen wij je bij P.S.V. Veel succses de komende week. xxxx Fred.

• 03 December 2007 - 12:05

Ralph:

Jaja,

Wat gaat de tijd toch allemaal snel he. Zo ben je weg, en nu duurt het nog geen eens meer zo lang voordat je weer een voet op de Nederlandse bodem zet. heel veel plezier nog even. En als je terug komt, neem dan even een zonnetje mee. Van dit weer worden we hier echt niet vrolijk.

kusjes