Leontien viert Sinterklaas...
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
06 December 2007 | Suriname, Paramaribo
Hier weer een berichtje, want het werd zo onderhand wel weer eens tijd zag ik net! Inmiddels heb ik het echt hardstikke druk met leuke dingen doen en ondertussen nadert mijn coschap alweer bijna zijn einde... Nog een weekje en een dag en dan zit m'n oogheelkunde er alweer op! De afgelopen week heb ik echt ontzettend veel gedaan.. maar ik ga weer m'n best doen om het kort te houden (net als altijd ;))
De thermen van maandag waren dus echt vet ontspannend.. eerst lekker zwemmen, daarna kwartiertje turks stoombad en toen het allerbeste: de scrubbehandeling en massage :)! Aangezien de rest allemaal een vrouwelijke masseuse wilde, moest ik natuurlijk weer met die ene leuke jongen (he, vervelend ;))... en hij kon het echt goed, ook mooi meegenomen dus :)! Na een uurtje gekneed te zijn, werd de behandeling afgesloten met een ijskoude plens water.. die hadden ze van mij wel achterwege mogen laten :(. De special treatment eindigde met een lekker kopje groene thee en een voorspelling van je persoonlijkheid op basis van je geboortedatum... Naja.. de mijne klopte aardig: Ik was een doener van het kaliber eerst doen, dan denken en ik nam geen blad voor de mond. Ik zeg waar het op staat, tegen iedereen, zelfs tegen de koningin (klopt dus wel aardig ;)).
Dinsdagavond hadden we weer salsa... dit maal was het dansdag: allerlei Latijns-Amerikaanse dansen door elkaar geleerd, best grappig. Daarna weer uit eten en een drankje doen.. het wordt cliche ;)
Woensdag eerst onze Belgische huisgenoten uitgezwaaid :( en vervolgens de hele avond geprobeerd om Grey's anatomy aan te krijgen, maar het kanaal was om een of andere vage reden van de buis af :(. Geen Greys dus, maar ach... avondje Surinaamse tv is ook best grappig!
Donderdagavond zijn we naar de jaarbeurs geweest... HET spektakel van Suriname. Alle Surinamers hebben het er al weken over: Niks proces van Bouterse in de krant, nee... helemaal vol met advertenties van de jaarbeurs :)! Vol verwachting dus daarheen, was het gewoon een soort huishoudbeurs, maar dan zonder gratis rotzooi :(. Wel nog een lekker cakeje gescoord en een Wollyburger (waar ik vervolgens de hele avond van op de plee heb gezeten :() Je kon er wel echt goed mensen kijken... dus ik heb me prima vermaakt!
Vrijdagavond was het dan eindelijk zover: de cursus beginners salsa werd afgesloten met een officiele danstest! Strak van de zenuwen stond ik natuurlijk op de dansvloer ;), maar we zijn geslaagd hoor... JEUH! Op naar de semi-gevorderde! Na de dansles lekker uit eten geweest en vervolgens kei hard op stap! Ik ging alleen met Aukje, want de rest haakte allemaal af... maar ondanks de lage opkomst was het echt een TOPavond! De hele avond gedronken op de kosten van 2 aan de haak geslagen negers... die we vervolgens echt kei hard hebben gedumpt :)! Om half 7 was ik weer thuis na een mooi aantal bacardi razz!
Zaterdag was dus brak: beetje bij het zwembad gehangen, op de bank liggen slapen en 's avonds nog even iets gaan eten met Antoinette en Greetje.
Zondag was echt de sportiefste dag ooit: Onze Leontien heeft 60 km (!!!) gefietst :) We hebben een fietstocht gemaakt langs de oude plantages uit de koloniale tijd, echt grappig... Beetje oude suiker- en koffiefabrieken gezien en kei erge kontpijn gekweekt! Op de terugweg werd het nog een echte Hollandse fietstocht, met een keiharde plensbui! Helemaal doorweekt thuis dus :(, beetje jammer!
Maandag was het weekend weer voorbij, dus opnieuw poli met ontzettende spierpijn in mijn achterwerk ;). 's Avonds weer salsales... vanaf nu is het 4x per week, aangezien we de spoedcursus volgen! Na de salsa nog even eten en naar huis. Dinsdag weer hetzelfde liedje ;).
Woensdagavond kwam de Sint ook in Suriname langs. Met 9 vrienden hebben we ook hier het oud-hollandse dobbbelspel gespeeld (met een elektronische internetdobbelsteen ;))... Het was als vanouds weer strijden om de leuke dvd en de fles Borgoe-rum/cola en zorgen dat je zo snel mogelijk van dat teletubbiemasker af kwam :)! Ik kwam er uiteindelijk echt super goed vanaf: hairspray (jaja, die TOP-film die we tijdens de Inkom mochten aanschouwen), Highschool Musical 2 en de Prive van 6 november ;)! Het was echt een super gezellige avond met z'n allen!
Nu is mijn verhaaltje weer klaar... vanavond ga ik weer dansen en daarna met Aukje, Martin en Sanne naar de Havanna Lounge... Heb er zin in!
Jongens... thanx voor al jullie berichtjes en mailtjes weer.. echt leuk! En stiekem begin ik jullie nu wel een beetje te missen hoor ;)!
x Ing
ps. Ik ga nog een poging wagen om mijn foto's op hyves te krijgen, maar het wil niet echt lukken de laatste tijd... Jullie moeten maar effe kijken, maar ik beloof niks... (en anders moet je ze in Nederland maar een keertje komen kijken :))
06 December 2007 - 19:09
Jorien:
Inge, YES!!! -
06 December 2007 - 19:15
Jorien:
Wow, dat was iets te enthousiast snel! Maar YES! omdat je bijna al weer naar Nederland komt.. haha.. Floor en ik zeiden het gister nog: ze komt alweer bijna naar huis.. niet leuk voor jou misschien, maar dan ben je alweer iets dichterbij in ieder geval! haha..
Het is saai hier, en verschrikkelijk druk met essay schrijven, sinterklaas, surprises maken, speculaas bakken (woensdag stonden Judith en ik allebei intensief speculaasdeeg te kneden), en nu sint weer weg is wordt je in de AH alweer doodgegooid met kerststollen, amandelstaven en kerstliedjes! Wel gezellig allemaal.. Heb jij je minikerstboompje in de gang nodig deze kerst? Of laat je hem ongebruikt hier staan???? :D Want dan ga ik m lekker versieren! Zonde om m daar zo alleentjes en leeg te laten staan natuurlijk! En echt een grote kerstboom in m'n kamer wordt erg angstaanjagend ben ik bang.
Hier regent het trouwens continu, dus geniet van je laatste weekje met heel soms een regenbui!!!
Ga je nog wintersporten na Suriname????
Heel veel liefs, geniet van je laatste dagen!!!!
kus! je huisgenootje:) -
06 December 2007 - 20:48
Siem:
Hee Inkie!
Jouw heupen zitten dalijk als elastiek aan je bovenlijf volgens mij, al die salsalessen...volgens mij kan ik maar beter niet meer mee op stap, jij danst dalijk iedereen de kroeg uit! Haha :-D
Veel plezier vanavond op stap, succes met de laatste loodjes op de Poli en kom dan maar snel weer terug naar huis... ;-)
xxSiem -
06 December 2007 - 22:53
Maud:
hey inge!
KLinkt allemaal weer goed zeg! Jij mag de harries als je trg komt ook wel een spoedcursus geven!
Wij hebben ook het dobbelsteenspel gespeeld, en ik ben er ook goed vanaf gekomen, maar niet iedereen! En gister was komotion, heb je helaas gemist!
Nog veel plezier daar, ik ga de foto's bekijken! kus! -
08 December 2007 - 16:11
Annelies:
Hey Inge,
ik mis het lekkere Surinaamse weertje en natuurlijk jullie allemaal hoor!Druk bezig met stage in België, héééél anders dan in het AZ. Kan ook niet anders.;o)(ja toch) Groetjes aan iedereen. -
08 December 2007 - 21:36
Fred:
Fijn dat het je toch weer gelukt is om een diploma te halen met het dansen, gefeliciteerd. Ik zie er dan ook erg naar uit als je weer naar nederland komt en de laatste week gaat ook goed komen.
Zie je soon xxxxx fred. -
08 December 2007 - 21:36
Fred:
Zie je soon xxxxx fred. -
09 December 2007 - 18:16
Theo En José:
Ha Inge,
Leuk dat we je zo kunnen volgen in het verre Suriname. Complimenten voor je leuke, gezellige, sappige verhalen.
Geniet nog van je laaste week in Suriname en daarna bij de wintersport ('t kan niet op hè). We komen na de kerst snel naar je foto's kijken.
Groetjes en een dikke kus
Theo en José
11 December 2007 - 13:24
Inge:
Hej Inkie,
Dan is je stage alweer bijna voorbij.. balen zeg! maar wel weer heerlijk om naar huis te komen, zodat we alle foto's kunnen bekijken!
Ik hoorde van Simone dat jullie alweer meteen op wintersport gaan, lekker!!
Geniet nog van de laatste loodjes! (hopelijk wegen ze niet al te zwaar!;))
xxx